CYTRYNA

To g gatunek małego zimozielonego drzewa z rodziny Rutaceae, roślina kwitnąca, która jest rodzima dla północno-wschodnich Indii i południowej Azji. Owoce cytryny uprawiane w regionach o łagodnym klimacie i zawierające olejek eteryczny są bardzo produkowane w regionach takich jak Indie, Ameryka Południowa, Azja Południowo-Wschodnia, Kalifornia, Egejska i Śródziemnomorska. Owoc jest głównie używany ze względu na jego sok, podczas gdy jego miąższ i skórka mogą być używane w dziedzinach gotowania i pieczenia.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Mayer

Jest bardziej okrągły i mniejszy niż inne odmiany cytryn. Kolor skórki jest ciemno jasnożółty. Jego skórka jest cienka i miękka. Może zawierać 8-10 pestek na owoc. Zawiera dużo wody.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Interdonat

Jego owoce są duże i cylindryczne, o gładkiej cienkiej skórce. Jest krótkoszyjny przy ogonie, jego koniec jest ostry i spiczasty. Ma niewiele pestek, a ilość soku jest wysoka.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Euroka

W tej odmianie, która jest nowsza niż inne cytryny, poziom kwasowości jest wysoki i ma niewiele pestek.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Lamas

Kształt owocu jest cylindryczny i długi. Jest to najwyższej jakości, wydajna i soczysta odmiana produkowana w Turcji. Jeśli zbiera się, pakuje i przechowuje w odpowiednich warunkach, można go przechowywać przez 9 miesięcy.

 

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII