MANDARYNKA

Jest to gatunek owoców należących do rodziny cytrusów, który rośnie w klimacie umiarkowanym. Mandarynka, która ma pomarańczowy i żółty kolor, ma mięsistą i soczystą strukturę. Mandarynki, które są miększe niż pomarańcze, można jeść po obraniu, a także pić po wyciśnięciu soku. W Turcji najczęściej uprawiane są w regionie Morza Śródziemnego, nadmorskich częściach regionu Egejskiego i częściowo w regionie Morza Czarnego.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Okitsu

To jedna z najwcześniejszych odmian mandarynek. Owoce są dość duże i płaskie. Nie mają pestek, łatwo się obierają i są słodkie.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Miho Wase

To wczesne odmiany mandarynek. Są bezpestkowe. Skórka owocu jest żółto-pomarańczowa i lekko szorstka w okresie zbiorów. Owoc ma spłaszczony kształt.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Dobashi Beni

Jego owoc ma ciemnopomarańczowy kolor, a jego powierzchnia zewnętrzna jest szorstka. Ma okrągły kształt i jest bezpestkowy.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Satsuma

To wczesna i jedna z najczęściej spożywanych odmian mandarynek. Skórka jest gładka, cienka i łatwa do obierania. Jest to odmiana o dużej wydajności, wygodna do przechowywania i transportu.
I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Fremont

Owoce tej odmiany są wysoce płodne o okrągłym kształcie. Skórka owocu ma ciemnoczerwony urok, obfituje w soczystość i jest pyszna.
I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Nova

Skórka owocu ma jasny ciemnoczerwony kolor, jest wysokiej jakości, dość duża i smaczna odmiana. W przeciwieństwie do innych odmian, ma duże i twarde kawałki.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

W. Murcott

To odmiana późno dojrzewająca, o gładkiej, czerwonawo-pomarańczowej skorupce, jasnopomarańczowym wnętrzu, łatwa do obrania, przyciągająca wzrok i podniebienie swoim wyjątkowym aromatem.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII