AWOKADO

Awokado to drzewo należące do rodziny wawrzynowatych, gatunek roślin kwitnących, których ojczyzną jest centralny Meksyk, oraz nazwa owocu tego drzewa. Owoce awokado są zielone, czerwone lub fioletowe, w kształcie kuli, owalu, elipsy lub gruszki. Miąższ jest kremowo-żółty lub biały. Drzewa są tylko częściowo samopylne. Spożywane są na surowo, używane są także w potrawach i sałatkach. Jest bardzo odżywczy. Oprócz regionów o klimacie tropikalnym, jest również uprawiany w różnych regionach o klimacie subtropikalnym, klimacie śródziemnomorskim, o ile nie ma więcej przymrozków.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Awokado

Skórka awokado jest zielona, białe są spożywane części, a owoc jest pestką. Awokado osiąga pełną dojrzałość po zbiorze. Konieczne jest poczekanie, aż dojrzeją, aby poczuć ich smak.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII