JABŁKO

Jabłko to rodzaj owocu kulturowanego z rodziny różowatych. Wiadomo, że jego nazwa, znana jako „alma” w starotureckim, pochodzi od „al” (czerwony), koloru owocu. Rozprzestrzeniło się ono na cały świat z Azji Środkowej. Jest to owoc o bardzo wysokiej wartości odżywczej.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Gala

Posiada średniej wielkości strukturę, ma słodki i delikatny smak, cienką skórkę i chrupiącą teksturę. Jest lekko czerwony w kolorze i ma na sobie pionowe, żółte linie.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Fuji

Owoce są duże do średniej wielkości z czerwonymi paskami. Na częściach wystawionych na słońce owoce mogą mieć bardziej wyraźne ciemniejsze odcienie czerwieni. Ma twardy, chrupiący, słodki i pikantny smak.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Red Delicious

Ta odmiana, która ma ciemnoczerwony kolor i grubą skórkę, jest bardzo preferowana ze względu na swój kolor. Ma średnią wielkość i cechę cienkiej, długiej formy. Ma soczysty, chrupiący, słodki smak.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Starking

Owoce mają ciemnoczerwony kolor i są szorstkie, a smak jest soczysty, chrupiący i słodki.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Golden

To odmiana o wyjątkowo wrażliwej skórce o złocistym kolorze. Jest twarda, chrupiąca i soczysta, o słodkim smaku.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Granny Smith

Owoce są duże i średniej wielkości, okrągłe w kształcie. Mają zieloną skórkę. Smak jest soczysty, chrupiący, kwaśny i pikantny.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII