ŚLIWKA

Śliwka to wspólna nazwa niektórych gatunków drzew z rodzaju Prunus z rodziny różowatych. W Turcji rośnie na wszystkich stronach oprócz wyżynnego regionu Anatolii Wschodniej i suchych oraz bardzo gorących części regionu Anatolii Południowo-Wschodniej. Wczesny okres zielonej śliwki, którą następuje japońska śliwka dojrzewająca w połowie lata (P. salicina). Europejska śliwka, która zaczyna dojrzewać w sierpniu (P. domestica), może być spożywana aż do października. Cienka skórka owoców śliwki różni się kształtem i wielkością, jest zielona, żółta, czerwona i fioletowa, w zależności od gatunku. Najbardziej znane odmiany śliwek w Turcji to: zielona śliwka, pasterska śliwka, śliwka domowa i słodka śliwka cienko-skórka.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Zielona Śliwka

Twarda skorupa kamienia tworzy się przez stwardnienie wnętrza śliwki, która jest drzewem owocowym o twardym kamieniu. Spożywana część jest mięsista i soczysta. Owoce są bardzo różne pod względem kształtu, koloru i smaku.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Czarna Śliwka

Twarda skorupa kamienia tworzy się przez stwardnienie wnętrza śliwki, która jest drzewem owocowym o twardym kamieniu. Spożywana część jest mięsista i soczysta. Owoce są bardzo różne pod względem kształtu, koloru i smaku.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII