WINOGRONO

Winogrono to nazwa nadana roślinom z rodzaju Vitis z rodziny winoroślowatych. Jest to jedno z najstarszych gatunków owoców uprawianych na Ziemi. Winogrono to rodzaj owocu rosnącego w grupach od 15 do 300 i może być karmazynowe, czarne, granatowe, żółte, zielone, pomarańczowe i różowe. Około 71% światowej produkcji winogron jest wykorzystywane jako wino, 27% jako owoc stołowy, a 2% jako suszone owoce.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Sultaniye

To najczęściej spożywany i znany gatunek winogron bezpestkowych. Turcja jest światowym liderem w tej dziedzinie.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Red Globe

Jest to jakościowe wino z lekko czerwonymi ziarnami w jego strukturze.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Rezaki

Ma długi kształt owalny i bardzo gruboziarnisty (6-7 g), biały, 1-3-pestkowy, mniej soczysty-słodki; a skórka jest gruba lub średnio gruba.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Antep Karası

Jest to odmiana winogron na stół i suszenie. Jego aromat jest doskonały.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Crimson

Ziarna są lekko owalne, średniej wielkości, czerwone, bezpestkowe. Jego grona są gęste, zwężające się z bocznymi skrzydełkami i duże.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII