CUKINIA

Jest to roślina z rodziny dyniowatych. Cukinia, której owoc jest rośliną bogatą w błonnik, jest jednym z pokarmów, które powinny być preferowane przez osoby mające leniwe jelita. Cukinia zawiera pierwiastki mineralne takie jak potas, fosfor, wapń, magnez, sód, żelazo. Cukinia oczyszcza organizm, uspokaja nerwy. Zaleca się gotowanie cukinii na parze, aby jej wartość odżywcza nie zniknęła. Cukinię można również zetrzeć na surowo i dodać do sałatek.

Opakowanie:
Opakowanie jest wykonywane zgodnie z wymaganiami klienta.

Korzyści
Kalendarz Produktów

Cukinia

Jej owoce są cylindryczne w kształcie i gładkie, miąższ owoców jest bardzo smaczny. Jest uprawiana latem i zimą.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII

Czarna Cukinia

Jej owoce są cylindryczne w kształcie i gładkie, miąższ owoców jest bardzo smaczny. Jest uprawiana latem i zimą.

I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII